Hvem er vi?

Wenche

Mor sjøl i huset, 60 modell av beste sort. Utdannet sykepleier og jobber ved Høylandet sykeheim som avdelingsleder. Utover jobb og fulltid som husmor liker Wenche å trimme. Trimmen fører til at våre hunder alltid er i god kondisjon da de nesten daglig blir med Wenche på en «Kjålgomrunde» (7-8km). Er også en «reser» på kryssord.

 

Arnt

Også jeg er 60 modell. Jeg og Wenche ble født nesten samtidig, kun 11 dager mellom oss. Til daglig jobber jeg som arbeidsleder / konsulet og leier meg ut innen bygg og anlegg. Allsidige jobber som krever mye praktisk sans. Har før det jobbet som fortograf, redigerer og altmuligmann hos Høylandet Film & TVproduksjon her på Høylandet. Startet der i 1991 og slutter der  31.11-2012.  Har også fra 2008 vært på kortere og lengre engasjement hos firmaet Eltel Networks AS. Utover jobb så er jeg en ihuga trimmer (bare jeg har tid). Har også stor interesse for hundehold og jakt. Er en naturelsker som drømmer om en overvintring i  et øde område.

Vi har tre barn, Vidar (82), Eskil (86), og Trine (94).

Vidar

Jobber i Verdal, og bor der sammen med Ina, Cesilie og Arne Martin. Startet sin arbeidskarriære i forsvaret og et utenlandsoppdrag for de fredsbevarende styrkene i Afganistan. Jobber nå for Midt Norsk renevasjon, Mule / Levanger. Ina og Vidar fikk lille Arne Martin som ble født 29.07-2011. Med dette ble Cecilie en stolt storesøster.

Eskil

Jobbet  i Levanger som maskinfører. Bor der sammen med Brita, Tobias, Elena og Ludvik. Tobias er en stolt storebror.

Trine

Bor fremdeles hjemme. Ukependler til Levanger der hun går høgskole for å bli førskolelærer.

 

Vi har tre hunder her på Høylandet, Fossmyras Hero (2010) og Fossmyras Uma (2012), Kalasääsken Hi Enya (2014) og Ackers Xena (2014) som bor i Skaun.

 

Fossmyras Hero

Beholdte en valp etter andre kullet til Chacha. Hero er en uttrulig trivelig hund. Ekstrem rolig og snill, lettdressert og jaktinnterissert. Svært god psyke. Var med på jakt høsten 2010, mest for å bli skogvant. Uttulig trygg i skogen tross sin unge alder. Fikk gjennomført både bandhund og løshundprøver med han høsten 2012. En god andre på bandhund, en første og en 0 prøve på løshund. I tillegg fikk vi gått en prøve i Finland, der ble det en 3 premie, pga en overivrig juletreleiter som støkkte før vi kom innpå losen. Fikk også gått en todagers løshundprøve i Aremark januar 2013. En god første på dag 1, men desverre gjorde utomliggende årsaker til at vi ikke fikk elg på dag 2.

Hero ble høsten 2012 Norsk og Finsk utstillingschampion og har Cert og Cacib fra Sverige, så til høsten (13) må vi komme igang tidlig med jaktprøver.

Sommeren 2013 ble Hero International UCH, og Norsk Vinner. Høsten 2013 ble han også Svensk vinner oh høsten 2014 ble han Norsk vinner.

Fossmyras Uma

Tiltengt rollen etter sin mor. Litt strikkmotor som halvåring, men veldig dyktig og arbeidsvillig. Starter på sin første utstilling i Mars 13, da som valp. Blir spennende å starte med unghund igjen.

Pr. November 2013 har Uma fått sitt 2 CERT, CK og res Cert. Høsten 2013 ble Uma Svensk junior- og Svensk vinner. Gikk også en meget god banhundprøve til 92 poeng. Høsten 2014 ble hun Norsk vinner.

Høsten 2014 var Uma´s første jakthøst. Etter en litt trang start tør hun opp, får gode søk og finner nesten alltid elg. Ble skutt en okse i los for henne.

Uma fikk sitt første kull februar 2015.

 

Kalasääsken Hi Enya

Vår nye stjerne som ble hente heim fra Finland i sommer, 2014. Enya kom fra et meget jevn kull med 6 søsken. Enya og bror Loke ble begge med til Norge, og det blir spennende å følge disse to framover. Det er svært gode jaktlinjer bak Enya og Loke.

Høsten 2014 fikk Enya flere dager i skogstrening. Hun er meget selvstendig og sikker, og kan være borte fra husse lang tid. Søkene er ikke så langt bort, men hun er ikke stresset av å være aleine så dette blir bra. Hennes bror Loke har allerede loset elg som 8 mnd gammel.

Ackers Xena

Da har vi fått et nytt tilskudd på stammen i vår stall. Ackers Xena kommer fra Ackers kennel v/ Stephan Ackersstjerna, Örsundsbro, like utenfor Stockholm. Hennes mor er SEJ (lø)CH, SEUCH Ventis Acke, og far SEVCH Acers Ätti. Xena ble født 24.juli 2014. Xena vil til daglig ha sitt bosted hos Nina Eilertsen på Bjørgan i Skaun. Der vil hun få boltre seg sammen med mange forskjellige raser hver dag. Med næhet til skogen så vil det helt sikkert bli mange møter med skogens konge i årene som kommer.