Fossmyras Uma

Fossmyras Uma er oppkallt etter en Gresk gudinne og ble vår egen hund. Ei jente med stort tempo og mye tæl. Både mor og «onkel» Hero får kjørt seg i hennes selskap. Er en lettlært dame som lydig hører og lærer nye ting lett. Uma har levd  opp til forventningen, og blir arvtager for sin mor i vår Kennel.

Høsten 2013 er Umas første jakthøst. Vi tyvstartet litt og fikk gått en jaktprøve som bandhund slik at vi kunne begynne å stille i bruksklasse. Etter en fin dag i skogen ente vi på 89 poeng. Da kunne vi starte i brukshundklasse på utstilling og dette førte med seg at Uma tok 3 Cert og 1 resCert høsten 2013. Vi deltok også på vinnerutstilling i Stocholm og der ble hun dobbel Svensk vinner (Jr og ordinær)

Uma jaktet noen dager i Arvasslia høsten 2013. Hadde flere kontakt med elg før hun endelig fikk til et meget fint uttak som står. Jeg står selv på ca 100 meter og ser oppførselen ved elgen som er meget bra. Uheldigvis kommer Uma mellom elgen og kalven og elgkua raser mot Uma og brøler. Dette ble for mye for en så ung hund, og på tross av hun fulgte etter i over en kilometer fikk hun støkken og ville ikke stille mer elg. I Februar 2014 var det fine forhold for trening og da fikk Uma et fint uttak på to voksne dyr. Desverre værstøkker jeg, men Uma får gjenntak etter ca en kilometer og står ca 30 min før hun kommer tilbake. Vi er på gang igjen så det er bare å x fingre og tær.

Jakthøsten 2014 ble den første skikkelige jakta for Uma. De første dagene var søkene trange, men kom hun på spor så ble det lange søk. Fant nesten alltid elg, men litt heit i uttakte førte til at hun støkket, hang så på 2 – 3 km før hum kom inn igjen og startet på nye søk hvis ikke elgene stoppet. I slutten av oktober lyktes det å skyte elgokse i los for Uma, det etter en lang dag med flere uttak. Resultatet ble en 7 tagger. På det tidspunktet skulle vi gjerne hatt mer jakttid 🙂

Høsten 2014 ble også Uma Norsk utstillingschampion og Norsk Vinner -14.

Uma er en fantastisk snill og lydig hund, trivelig å omgås med for både store og små.

Uma ble parret med Nappe 12.12-2014, dette resulterte i 7 valper. 4 tisper og 3 hanner. Alle avkom er benyttet på elgjakt med svært gode resultat. En hanne fra kullet deltok på løshundprøve høsten 2016 og gikk til 1. premie. Blir spennende å følge dette kullet.

Bilde 1: Uma 13 mnd gammel

Uma NKK Rogaland

Uma NKK Rogaland

Bilde 2: Uma sammen med Hero og Nina etter å ha vunnet dobbel svensk vinner desember 2013.

DSC00309

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.