Fossmyras Uma

Fossmyras Uma er oppkallt etter en Gresk gudinne og ble vår egen hund. Ei jente med stort tempo og mye tæl. Både mor og “onkel” Hero får kjørt seg i hennes selskap. Er en lettlært dame som lydig hører og lærer nye ting lett. Uma har levd  opp til forventningen, og blir arvtager for sin mor i vår Kennel.

Høsten 2013 er Umas første jakthøst. Vi tyvstartet litt og fikk gått en jaktprøve som bandhund slik at vi kunne begynne å stille i bruksklasse. Etter en fin dag i skogen ente vi på 89 poeng. Da kunne vi starte i brukshundklasse på utstilling og dette førte med seg at Uma tok 3 Cert og 1 resCert høsten 2013. Vi deltok også på vinnerutstilling i Stocholm og der ble hun dobbel Svensk vinner (Jr og ordinær)

Uma jaktet noen dager i Arvasslia høsten 2013. Hadde flere kontakt med elg før hun endelig fikk til et meget fint uttak som står. Jeg står selv på ca 100 meter og ser oppførselen ved elgen som er meget bra. Uheldigvis kommer Uma mellom elgen og kalven og elgkua raser mot Uma og brøler. Dette ble for mye for en så ung hund, og på tross av hun fulgte etter i over en kilometer fikk hun støkken og ville ikke stille mer elg. I Februar 2014 var det fine forhold for trening og da fikk Uma et fint uttak på to voksne dyr. Desverre værstøkker jeg, men Uma får gjenntak etter ca en kilometer og står ca 30 min før hun kommer tilbake. Vi er på gang igjen så det er bare å x fingre og tær.

Jakthøsten 2014 ble den første skikkelige jakta for Uma. De første dagene var søkene trange, men kom hun på spor så ble det lange søk. Fant nesten alltid elg, men litt heit i uttakte førte til at hun støkket, hang så på 2 – 3 km før hum kom inn igjen og startet på nye søk hvis ikke elgene stoppet. I slutten av oktober lyktes det å skyte elgokse i los for Uma, det etter en lang dag med flere uttak. Resultatet ble en 7 tagger. På det tidspunktet skulle vi gjerne hatt mer jakttid 🙂

Høsten 2014 ble også Uma Norsk utstillingschampion og Norsk Vinner -14.

Uma er en fantastisk snill og lydig hund, trivelig å omgås med for både store og små.

Uma ble parret med Nappe 12.12-2014, dette resulterte i 7 valper. 4 tisper og 3 hanner. Alle avkom er benyttet på elgjakt med svært gode resultat. En hanne fra kullet deltok på løshundprøve høsten 2016 og gikk til 1. premie. Blir spennende å følge dette kullet.

Bilde 1: Uma 13 mnd gammel

Uma NKK Rogaland

Uma NKK Rogaland

Bilde 2: Uma sammen med Hero og Nina etter å ha vunnet dobbel svensk vinner desember 2013.

DSC00309