Fossmyras Kenay

Kenay DSC_3129 DSC_3142Fossmyras Kenay

RIP Kenay.

Kenay var så uheldig å bli skutt under stålos på elg sent i jakta 2015. Tragisk utfall for en hund med så mange gode egenskaper. Topp gemytt, topp jeger som hadde evnen til å samarbeide og avslutte til kvelds for så å være klar for ny jaktdag. Topp exetriør, som førte han helt opp til Champion våren 2015. Kenay vil alltid bli husket og veldig vanskelig å erstate. Fossmyra Kennel er stolte over å ha kjøpere som klarer å få fram det beste i de genene som vi avler inn i våre hunder.

*******

Kenay får sitt tilholdsted i Nordli. Eier Peter Sundvik. Der vil han dele bo med Jaktvollens Nico, faktisk “onkel Nico”. Nico er bror til Chacha. Nico er trulig en av Trøndelags beste løshunder, så her får Kenay en god læremester. Han vil i tillegg dele hus med matmor og to små, en gutt og ei jente. Kenay var så priviligert å bo sammen med Chacha og “guttene” til han var 13 uker gammel. Han har lært seg at store gutter kan være tøffe å leike med å det lønnes seg å ha dem som venner :-). Kenay er en veldig bra reprsentant for rasen.

Kenay har gått en jaktprøve som løshund,høsten 2012 med 76 poeng som resultat, og 1 premie. På utstilling gjør han det også bra med Exelent og CK så lang.

Kenay gikk en lang jaktsesong i 2013, og det ble fellt 7 elger i stålos for han. Var litt uheldig tidlig i jakt og ble sparket kraftig av en elgku, men etter vel en ukes hvile var han tilbake i skogen. Det tok litt tid for han på nytt stolte på seg selv og jaktet selvstendig igjen. De fleste elgene ble skutt etter episoden med elgkua.