Fossmyras Kennel

Hero_mor

DSC_0098

I vår stall har vi fire hunder, NUCH NV-13 – 14, SV-13 INTUCH Fossmyras Hero, NUCH SJV-13 SV-13 NV-14 Fossmyras Uma. Hero er fra kull 2 til Chacha og ble født april 2010. Uma er fra 4 kull etter Cha-cha. Vår tredje hund er Kalasääsken Hi Enya som vi kjøpte fra Finland sommeren 2014. Siste tilkomst i stallen er Ackers Xena. Ei tispe som vi kjøpte 1.1-2015 fra Ackers kennel i Oskarsborg like vest for Stockholm. Xena skal bo i Skaun hos vår gode venn Nina Mari Eilertsen som driver Bjørgan hundepensjonat.
Vår avlshund Jaktvollen Cha-cha måtte avlives des 2014 etter å ha blitt alvolig syk. Hun hadde fire kull med totalt 32 valper, og flere har allerede fått utmerkelser på utstilling og jaktprøver. To av valpene ble solgt til Finland, men de andre har sine eiere og bor i Norge. Omtale av valpene finner du ved å velge valpen i menyen. Her vil vi oppdatere for hver valp med bilder og resultater.
I vår kennel tar vi imot hunder for oppstalling ved ferier ol. Vi kan også bistå med mental trening av hunder med avvikende oppførsel. Trening til å bli handler, kan vi også bistå med. Vi samarbeider med Bjørgan hundehotell, Skaun.

Hero som pr 1.12-14 er blitt 4,5 år hadde vi har store forventninger til, og mye er innfridd. Med så mye jakt i blodet på begge sider er han blitt en habil jeger. Var med under jakta 2010 og ble da meget skogvant. Fikk være med på ett elgfall som bandhund, og mange dager i skogen som løshund der han lærte seg å finne tilbake til husse på egen hånd. Våren 2011 var han uheldig og fikk ødelagt Aqillessenen i høyre bakfot. Dette medførte at han måtte gå med spesialspjelk på foten i 8 uker. Foten ble helt bra igjen takket være dyktige veterinærer og iherdig jobbing fra vår side, men jakt og prøver måtte vike litt pga Hero ikke var 100% restituert før jakta. Høsten 2012 holdt han på å drukne etter et forsøk på stoppe en elg som han flugte etter på jakta. To elger ble felt for Hero 2012, stålos. Hero har ikke fått gått de siste jaktprøver for å nå sitt championat, men jakter meget bra. Gode søk, setter elg i uttaket og holder det gående. vanskelig å kalle inn før det har tatt noen timer. Påhengelighet i massevis.Hero er også int. utstillingschampion og Nordisk utstillingschampion. Ble i 2016 tildelt Nordisk vinner 16, Dansk vinner 16 og ble dermed Dansk UCH. Mars 2017 ble han tildelt tittelen International Show Champion fra FCI. Info om utstillinger og jaktprøver finner du på Hero sin side. Hero er en meget spesiell hund med et fantastik temperament. Alle han kvaliteter ser ut til å smitte på hans avkom.

Uma er vår nye avlshund etter siste kull. Hun er ment til å overta for sin mor etterhvert. Etter mange gode resultater på utstilling ble hun nov 2014 Norsk utstillingchampion, er også svensk Junior vinner og svensk vinner 2013 og høsten 2014 ble hun Norsk vinner. Uma er veldig dyktig til å finne elg, henger bra på, har et fantastisk losmål og jeg fikk æren av å skyte en elg i los for henne høsten 2014.

Kalasääsken Hi Enya og også tiltenkt en alvsrolle, men må først få muligheten til å vise seg fram. Er fra en meget sterk jaktlinje. Fikk jakte for fullt høsten 2016 i Arvasslia. Dag 1, litt trange søk, men fra dag 2 var det full rulle. Søker og finner elg, litt heit i uttaket, men dette håper vi kommer med erfaring. Flere av hennes avkom fra første kull har vist veldig gode jaktegenskaper.

Ackers Xena vil også gå inn i rekken som avelshund så snart hun er meritert nok til å klare avlsmål. Xena ble i 2015 NU(JB)CH og i 2016 NUCH og Nordisk 16 og Dansk vinner 16 samt Dansk UCH. En svært trivelig og selvsikker dame som har utviklet seg mye på tre år. Høsten 2016 fikk hun være mye ute på jakt og dette førte til at hun nå er dyktig til å finne elg som oftest står i uttaket. Søkene kan enda bli bedre, og det håper vi kommer med erfaring.

Vi har webkamera, med utsikt fra vår bopel eller i hundegården, ved kull flyttes kamera til valpekassen.
Vi bor i veldig landlige og rolige omgivelser med skogen som nærmeste nabo. Vår hundegårder er på totalt 150 kvadratmeter så her er det godt med tumleplass.

Stamtavler på våre hunder:

Fossmyras Hero

Fossmyras Uma

Kalasääsken Hi Enya

Ackers Xena.

Klikk her for å se hvor valper fra Fossmyra har tatt veien.

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.