Fossmyras Kennel

Hero_mor

DSC_0098

 

I vår stall har vi fem hunder,  CIB, CIE, NORDUCH, NV-13`14, SEV-13, EUW-15, NORDV-16, DKV-16, WW-17 Fossmyras Hero, NUCH SJV-13 SV-13 NV-14 Fossmyras Uma. Hero er fra kull 2 til Chacha og ble født april 2010. Uma er fra 4 kull etter Cha-cha. Vår tredje hund er Kalasääsken Hi Enya som vi kjøpte fra Finland sommeren 2014. Siste tilkomst i stallen er Ackers Xena. Ei tispe som vi kjøpte 1.1-2015 fra Ackers kennel i Oskarsborg like vest for Stockholm. Xena har vokst opp hos Nina Mari Eilertsen, Xenas titler er blitt CIE, NJ(B)CH, NV-1617, DKV-16, NORDV-16-18, WW17. Siste skudd er Fossmyras Bera. Bera står på foravtale i Levanger, og har blitt en habil jeger. Høsten 2019 blir det å gå jaktprøver.

Hero har innfridd til de grader. Et fantastisk gemytt, eksteriørmessig i verdensklasse og en fantastisk jeger som levere både som bandhund og løshund.

Uma har hatt to kull. Blitt gode jegere av alle valpene. Desverre har jeg ikke fått gått så mange prøver med våre egne hunder, men det må vi få rettet på. De er fantastiske på jakt, og finner alltid elg og det er elg i terrenget.

Kalasääsken Hi Enya har hatt to kull. Alle hennes avkom  har vist veldig gode jaktegenskaper.

Ackers Xena har hatt to kull. Siste kull ble født 01/05-19. Ble fine kraftige valper som har vist god jaktlyst. To av valpene er jaktpremierte. Siste kull ga 8 valper, 5 hann og 3 tisper.

Vi bor i veldig landlige og rolige omgivelser med skogen som nærmeste nabo. Ikke unormalt med elg som beveger seg helt inntil hundegården, fin trening. Våre hundegårder er på totalt 150 kvadratmeter så her er det godt med tumleplass.

Stamtavler på våre hunder:

Fossmyras Hero

Fossmyras Uma

Kalasääsken Hi Enya

Ackers Xena.

Klikk her for å se hvor valper fra Fossmyra har tatt veien. (ikke 100% oppdatert)