Fossmyras Hero

Fossmyras Hero,

-ble vår egen hund. Et vanskelig valg i et jevnt kull. (Hero skal uttales på engelsk)

Hero utvikler seg veldig fint, kraftig og fin valp med en meget sterk psyke. Han viser overhode ikke respekt for noe. Uansett hva som oppstår så søker han utfordringen. Lyder, store kjøretøy, smale klop over bekker, bekker, andre store dyr, ingen ting får han til å vike.

Ser også ut til at han er rimelig lettlært og ikke altfor sta.

Hero har hatt mange utfordringer allerede, og ikke alt hadde trengt å ende lykkelig…..les bare videre….

Fossmyras Hero, bare knappe 4 måneder gammel greide han å spise en stor stein som førte til full forstoppelse, resultat mageoperasjon. Bare dager etterpå var han deltager på sin første utstilling og ble 2.beste valp.

28.04-2011 fikk Fossmyras Hero ødelagt aqillessena på høyre bakfot. Etter svært mange besøk hos veterinæren og 8 uker med spjelket fot fikk Hero 5 juli 2011 fjernet spjelk og opptrening kunne starte. Underveis fra skaden oppsto fikk også Hero bakterie i såret og kunne fort å mistet hele beinet. I en 14 dagers periode var i hos vet annenhver dag og hunden ble bært opp og ned trapper ut og inn av bil. Heldigvis for oss er Hero helt uttrulig rolig og han forstod nok at han måtte holde seg i ro.

De første ukene etter at spjelk ble fjernet ble mosjon utført i vannbad, en stor tank på ca 10000 liter som vi hadde ute på tunet og som vi varmet opp med en «stampovn» til 28grader,  og svømminga førte til at Hero gikk hele jakta 2011, uten særlig problemer.

Høsten 2012 gikk Hero gjennom isen på et vann inne i Sverige ca 20 meter fra land etter at elgen han fulgte knekte isen rund dem. Hero ble liggende i isvann i 35 min før Arnt fikk berget han på tørt land . En farefull redning for både hund og eier, da vi var 3 timer fra hytta, aleine og uten mobildeking og med minus 9 grader i lufta. Det var ikke noe alternativ, Hero måtte berges. Hero kom seg raskt og bare en time etter redningen loset han på nytt elg.

Les hele fortellingen her.

Høsten 2012 ble Hero Norsk utstillingschampion, og fikk første premie på jaktprøve løshund. Like før jul ble han Finsk utstillingschampion og ble premiert på jaktprøve i Finland. I tillegg har han tre napp i Internationalt utstilllingschampionat (CACIB). I januar 2013 blir han forhåpentlig også Svensk utstillingschampion.

MyDog_BIR 20121005_145842-1

Hero 4 mnd på sin første utstilling, Troms. Nyopperert i magen etter å ha spist i seg en stor stein.

Hero 4 mnd på sin første utstilling, Troms. Nyopperert i magen etter å ha spist i seg en stor stein.

Hero 10 mnd. Dette er tatt noen dager før han fikk aqillessena revet over og ble gående med spesialspjelk i 2 mnd.

Hero 10 mnd. Dette er tatt noen dager før han fikk aqillessena revet over og ble gående med spesialspjelk i 2 mnd.

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.