Rent bord på NKK Rogaland

Rent bord på NKK Rogaland

2300 km er det fra Høylandet til Stavanger og retur. Noen mener dette er galskap, og ja det er det kansje, men en ting er sikkert hvis en sitter hjemme så får en ikke bedømt sine hunder. Derfor satset vi på å vise fram våre hunder for nok en utenlansk dommer, denne gang Paula Heikkinen-Lehkonen som kommer fra Finland og som dømmer Jämthund i sitt hjemland. Vi fikk veldig gode kritikker på både Hero og Uma, Hero ble belønnet med CACIB og Uma fikk sitt føste CERT. Dermed ble det BIR og BIM på hundene. Hero fikk med dette CACIB  tillelen INT UCH, da han nå har 4 CACIB på ett år og 14 dager. For å bli INT UCH trenger en tre CACIB som må tas over minimum ett år og en dag.

Etter at bedømmingen var fedig tok dommeren seg tid til å komme bort og kommentere hundene ytterligere. Hun tok spesiellt for seg Uma, som er meget ung men som hun sa har et meget godt potensiale allerde nå.

På nytt beviser vi at Fossmyras avl holder mål i international klasse. Bare synd det er så liten konkuranse på NKK sine utstillinger. I hadde håpet på mange gode konkurenter, det er da en virkelig får vist seg fram, men kritikken blir den samme.

Takk til Nina Eilertsen som er vår handler.