Vedrørende kull på Enya

Vedrørende kull på Enya

Medio desember 2014 har desverre Hero tjuvparret var unge Hi Enya. Dette skulle ikke være mulig ut fra da vi oppdaget første dag som Enya blødde, men desverre har vi bommet. Enya viste lite at hun kunne være drektig før inntil ca 14 dager før nedkomst. Vi tok henne da til veterinæren og fikk konstantert 6 eller 7 valper via røntgen. Det ble da diskutert med veterinæren hvorvidt hun skulle få bære fram valpene eller ikke, men veterinæren var klar på at det var  etiske uakseptabelt å avslutte svangerskapet på dette tidspunktet. Enya nedkom med 7 valper 20. mars og har vist at hun er en meget dyktig mor som steller og mater sine små med stor kjærlighet og respekt.

Vi ønsker å framstå som en seriøs oppdretter og var aldri i tvil om at vi selv ville anmelde dette forholdet til Etisk råd i Norsk Kennel Klubb. Dette ble gjort omgående etter at kullet ble født og vi fikk 3.mars svar fra NKK der de sier følgende.

«Dersom en tispe som er for ung pares, blir det håndtert som et brudd på NKKs Etiske grunnregler for avl og oppdrett, uavhengig av om det er en tjuvparing eller ikke.

Brudd behandles av en gruppe som består av 2 representanter fra Registreringsavdelingen og 2 fra Helseavdelingen. Første gang et brudd skjer, så vil normalt tispa bli ilagt en avlskarantene, lengden vil avhenge av hvor ung hun er, og oppdretter vil få en kraftig advarsel. Ved gjentatte brudd vil saken oversendes Disiplinærkomiteen, men det gjøres altså normalt ikke første gang et brudd skjer, så sant det ikke er et alvorlig brudd. I tillegg så tilkommer et saksbehandlingsgebyr på kr xx
 
 Det du gjør er å registrere kullet på vanlig måte. Du vil da få beskjed om at tispa er for ung og at det er et brudd på reglene. Du vil få spørsmål om å forklare årsaken til at tispa er for ung. Du kan i forklaringen skrive kort at det var en tjuvparing og henvise til e-posten som du har sendt til NKK. Saken blir da oversendt til gruppen som behandler disse sakene, og utfallet vil trolig bli som beskrevet over. Du bør beregne litt ekstra tid til registrering.
 
NKK ser selvsagt alvorlig på at reglene brytes, og særlig når det er snakk om veldig unge tisper. Men vi har forståelse for at uhell kan skje selv den beste, og derfor får det ikke store konsekvenser første gang det skjer.
 
Gjør som jeg har beskrevet over, så ordner det seg.
 
Lykke til med valpene! »
Vi var aldri i tvil om å ta denne saken til NKK, selv om vi får en advarsel og en ripe i lakken. Legger ut denne info slik at alle skal kunne vite at vi ikke har underslått noen informasjon rundt omstendigheten, men selv tatt kontakt med NKK og informert om saken.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.